Oglas
· · Komentari: 0

Japanski čizkejk izgleda potpuno drugačije: Evo kako se pravi

Izgleda drugačije i vrlo je ukusan

1706708059_shutterstock_196729529.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Čuveni japanski čizkejk za ključne sastojke ima krem sir, puter, mleko i belanca. Popularan je na društvenim mrežama, ali je vrlo lagan i ukusan desert. Možda ćete želeti da probate i karamel čizkejk sa jabukama. Evo kakod da napravite čuveni japanski čizkejk!

Sastojci:

  • 60 g neslanog putera, plus 1 kašika za podmazivanje
  • 230 g krem sira
  • 50 g šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • Šećer u prahu za posipanje

Za testo

  • 130 ml punomasnog mleka
  • 5 srednjih žumanaca
  • 40 g običnog brašna, prosejanog
  • 20 g kukuruznog brašna, prosejanog

Za beze

  • 5 srednjih belanaca
  • ¼ kašičice vinskog praška za pecivo
  • 50 g šećera

Recept za čuveni japanski čizkejk

Obložite kalup za torte

Utrljajte 1 kašiku putera oko unutrašnjosti kalupa za torte i obložite ga papirom za pečenje.

Prokuvajte sir i šećer

Dodajte krem sir, šećer i ekstrakt vanile u šerpu na laganoj vatri i kuvajte 3-4 minuta, mešajući, dok ne postane glatko. Ostavite da se ohladi.

Zagrejte rernu

Zagrejte rernu na 165°C. Nežno umutite sastojke za testo, a zatim dodajte mešavinu sira kutlaču po kutlaču, mešajući između svakog dodavanja, dok testo ne izgleda kao krema.

Napravite beze

Za beze, stavite belanca i vinski prašak za pecivo u veliku posudu za mešanje i umutite dok se ne formiraju mekani vrhovi (vrhovi će vam se prevrnuti kada izvadite mešalice). Dodajte šećer, kašiku po kašiku, dobro mutite posle svakog dodavanja, a zatim nastavite da mutite dok masa ne postane čvrsta i svilenkasto-glatka. Postepeno ubacite 2 kašike mešavine belanaca u testo. Ponovite ovo još 4 puta, a zatim dodajte preostalu mešavinu belanaca u testo i umešajte veoma nežno, pokušavajući da izgubite što je moguće manje vazduha.

Pecite i servirajte

Duboki pleh za pečenje do pola napunite ključalom vodom i stavite u rernu. Smesu za torte sipajte u obložen kalup za torte, ostavite u plehu sa vrućom vodom i pecite 25 minuta. Smanjite temperaturu na 120°C i otvorite vrata rerne na 30 sekundi. Zatvorite vrata i pecite još sat vremena. Isključite rernu, sačekajte 5 minuta, a zatim otvorite vrata rerne i držite ih otvorenim da bi se kolač polako hladio još sat vremena. Izvadite iz rerne, a zatim izvadite kalup za torte iz vode. Pažljivo izvadite kolač od sira iz kalupa. Servirajte i uživajte u čuvenom japanskom čizkejku!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas