Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КАД ЈЕДНОМ ПРОБАТЕ ЛАНГОШ, ЧЕСТО ЋЕТЕ ГА СПРЕМАТИ: Мађарске мекике, сочне и мекане, једу се у сласт (ВИДЕО)

Лангош је традиционално мађарско јело које се радо спрема и код нас. У Мађарској се ова храна припрема код уличних продаваца и представља неку врсту fast food-а, коју продавци спремају пред вама.

1699784918_420166_316401-bakinproverenreceptstarinskesapicenamastivideo-ff_f.jpg
Фото: Принтскрин Јутјуб/ Домаћи Рецепти
Oglas

Лако је за прирему, једноставне, а притом јефтине, па их домаћице често спремају када не знају шта би за вечеру, или имају времена да спреме укусан доручак.

Састојци за тесто:

500 гр меког брашна

350 мл воде

1 кашика соли

2 кашичице шећера

5 гр сувог или 20 гр свежег квасца

2 кашике уља

Премаз од белог лука:

2 - 3 чена белог лука

1 кашичица соли

50 мл уља

50 мл воде

Надев:

павлака

ситно рендани тврди сир попут гауде или чедара

Припрема:

У топлој води размутити шећер и квасац, помешати, па оставити да одстоји 10 минута.

Брашно и со и измешати у вангли и у средини направити удубљење, па ту сипати надошли квасац и умесити глатко, мекано тесто. Тесто се меси 10 минута, док тесто не почне да се одваја од дна посуде. За то време постаће веома лепљиво, али нека вас то не брине, тако треба да буде.

Одозго премазати са мало уља, довољна је кашика, мало још тесто извртите руком да свуда премажете уљем, па покријте крпом и оставите да стоји на топлом да се удвостручи - 30 минута уколико сте правили са свежим квасцем, односно 60 ако сте припремали са сувим.

Док тесто "одмара", направите премаз. Бели лук ситно исецкати, додати му со, уље и воду и мешати док се све добро не сједини и не растопи.

Кад је тесто одстојало и нарасло поуљити руке и изавиди тесто из посуде, благо премесити и поделити тесто на лоптице. Наууљеним длановима растањити лоптице, да тесто буде пречника око 20 центиметара и пржити их на врелом уљу са обе стране, док не добију лепо златно-браон боју. Вадити на папирни убрус да упије вишак уља, па пребацити на тањир. Сваку лепињу премазати претходно направљеним премазом од белог лука, па намазати павлаком и одозго изрендати качкаваљ.

Не чекајте да се охлади, лангош је најлепши кад се једе топао и топи у устима.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas