Мало другачији начин припреме кромпира

Састојци:
- 240 мл маслиновог уља
- 1 кг кромпира
- 3 средња црног лука
- 6 ченова белог лука
- 1/2 кашичице слатке димљене шпанске паприке
- морска со и црни бибер
- свежи першун за украшавање
Рецепт за кромпир са луком:
Како бисте припремили кромпир, загрејте велики тигањ на средњој ватри и додајте маслиново уље. Док се уље греје, исеците кромпир (ољуштен) на комаде величине залогаја. Додајте кромпир у вруц́ тигањ, промешајте, па мешајте свака 3 до 4 минута да се сви равномерно пропрже. У међувремену, танко исецкајте црни лук и бели лук.
Када кромпир буде пржен, након 25 до 30 минута (увек га можете пробушити чачкалицом да бисте били сигурни да је пржен), склоните тигањ са рингле и оцедите кромпир у цедиљку са посудом отпорном на топлоту испод. Загрејте исти тигањ на средњој ватри и додајте 60 мл сачуваног маслиновог уља од кромпира.
После неколико минута додајте сецкани лук и бели лук, промешајте, а затим мешајте сваких 1 до 2 минута. Након 10 минута и када лук благо порумени, вратите кромпир у тигањ, заједно са паприком, и зачините морском сољу и црним бибером, па мешајте док се добро не сједини.
Пребаците у велику посуду за сервирање и украсите свежим першуном, сервирајте топло или на собној температури и уживајте.
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО