Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Кромпир са луком на ШПАНСКИ НАЧИН: Идеалан прилог уз бројна јела

Мало другачији начин припреме кромпира

1749561524_shutterstock_2225618711.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Састојци:

  • 240 мл маслиновог уља
  • 1 кг кромпира
  • 3 средња црног лука
  • 6 ченова белог лука
  • 1/2 кашичице слатке димљене шпанске паприке
  • морска со и црни бибер
  • свежи першун за украшавање

Рецепт за кромпир са луком:

Како бисте припремили кромпир, загрејте велики тигањ на средњој ватри и додајте маслиново уље. Док се уље греје, исеците кромпир (ољуштен) на комаде величине залогаја. Додајте кромпир у вруц́ тигањ, промешајте, па мешајте свака 3 до 4 минута да се сви равномерно пропрже. У међувремену, танко исецкајте црни лук и бели лук.

Када кромпир буде пржен, након 25 до 30 минута (увек га можете пробушити чачкалицом да бисте били сигурни да је пржен), склоните тигањ са рингле и оцедите кромпир у цедиљку са посудом отпорном на топлоту испод. Загрејте исти тигањ на средњој ватри и додајте 60 мл сачуваног маслиновог уља од кромпира.

После неколико минута додајте сецкани лук и бели лук, промешајте, а затим мешајте сваких 1 до 2 минута. Након 10 минута и када лук благо порумени, вратите кромпир у тигањ, заједно са паприком, и зачините морском сољу и црним бибером, па мешајте док се добро не сједини.

Пребаците у велику посуду за сервирање и украсите свежим першуном, сервирајте топло или на собној температури и уживајте.

(Ствар укуса)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas