Oglas
· · Komentari: 0

Krompir sa lukom na ŠPANSKI NAČIN: Idealan prilog uz brojna jela

Malo drugačiji način pripreme krompira

1749561524_shutterstock_2225618711.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Sastojci:

  • 240 ml maslinovog ulja
  • 1 kg krompira
  • 3 srednja crnog luka
  • 6 čenova belog luka
  • 1/2 kašičice slatke dimljene španske paprike
  • morska so i crni biber
  • sveži peršun za ukrašavanje

Recept za krompir sa lukom:

Kako biste pripremili krompir, zagrejte veliki tiganj na srednjoj vatri i dodajte maslinovo ulje. Dok se ulje greje, isecite krompir (oljušten) na komade veličine zalogaja. Dodajte krompir u vruć tiganj, promešajte, pa mešajte svaka 3 do 4 minuta da se svi ravnomerno proprže. U međuvremenu, tanko iseckajte crni luk i beli luk.

Kada krompir bude pržen, nakon 25 do 30 minuta (uvek ga možete probušiti čačkalicom da biste bili sigurni da je pržen), sklonite tiganj sa ringle i ocedite krompir u cediljku sa posudom otpornom na toplotu ispod. Zagrejte isti tiganj na srednjoj vatri i dodajte 60 ml sačuvanog maslinovog ulja od krompira.

Posle nekoliko minuta dodajte seckani luk i beli luk, promešajte, a zatim mešajte svakih 1 do 2 minuta. Nakon 10 minuta i kada luk blago porumeni, vratite krompir u tiganj, zajedno sa paprikom, i začinite morskom solju i crnim biberom, pa mešajte dok se dobro ne sjedini.

Prebacite u veliku posudu za serviranje i ukrasite svežim peršunom, servirajte toplo ili na sobnoj temperaturi i uživajte.

(Stvar ukusa)

BONUS VIDEO

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas