· · Коментари: 0
РУЧАК

Најбржи ручак: Пиринач са поврћем на кинески начин (РЕЦЕПТ)

Уколико сте уморни стигли кући, а нема шта да се руча, отворите фрижидер и извадите поврће које имате.

1632317172_shutterstock_222244084.jpg
Фото: Шатер

Потребно је:

  • 4 кашика сусамовог уља
  • 100 г пиринча дугог зрна
  • 2-3 кашике соја соса
  • 300 г пилећих груди
  • 3 печурке
  • главица црног лука
  • 2-3 чена белог лука
  • шољица смрзнутог грашка
  • свежа црвена паприка
  • свежа зелена паприка
  • со, бибер

Прочитајте још: Здраве рибље пљескавице: Гурмански оброк за дијету (РЕЦЕПТ)

Припрема:

Пиринач ставите да се кува у литри воде, па, кад прокључа, оцедите га, баците воду, исперите га, налијте исту количуну воде, посолите и кувајте 20-ак минута. Затим га опет исперите, да бисте скинули са њега скроб и оцедите. Исецкајте црни лук, печурке и паприке на танке листиће, а пилетину на ситније коцкице.

Бели лук испасирајте или ситно исецкајте, по жељи. На добро загрејаној кашичици сусамовог уља пропржите обе врсте лука, па додајте пилетину. Повремено мешајте и, када пилетина буде готова, све пребаците у већу посуду. Пропржите паприке, печурке и грашак, на једној кашичици добро загрејаног сусамовог уља, 10-ак минута. Пред крај додајте кашику соја соса, добро промешајте и пребаците у посуду са пилетином.

Прочитајте још: Предлог за романтичну вечеру: Чоколадни мус је "лек за душу" (РЕЦЕПТ)

У воку или дубљем тигању загрејте две кашике сусамовог уља и пржите пиринач, уз стално мешање, око пет минута. Потом додајте све остале припремљене састојке, остатак соја соса и пржите још пет минута. Посолите и побиберите по жељи и послужите топло.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.