Услед бројних модерних рецепата враћамо се оним класичним
Oglas
Састојци:
- 2 јаја
- 2 чаше млека (око 400 мл)
- 1 чаша воде (или кисела вода, ако је има)
- 2–2,5 чаше брашна (по потреби, да смеса буде ређа од јогурта)
- прстохват соли
- 1 кашика домаће масти (или уља, ако нема)
- мало масти или уља за подмазивање тигања
Припрема:
Умути јаја у већој вангли, додај млеко, воду и прстохват соли. Постепено додај брашно, мешајући ручно или жицом да се не створе грудвице. Додај кашику масти или уља, па добро сједини. Остави да одстоји 30–60 минута.
Бака је говорила: "Нек се тесто одмори, па ће палачинка да омекша душом."
Загреј тигањ, премажи га мало машћу (или утрљај са комадићем сланине, што су наши стари често радили). Сипај кутлачу теста, разлиј и пеци са обе стране док благо не порумени.
Додатни савет: тесто не сме бити густо.
(Стил)
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas