Рецепт за најсочније пилеће бело месо који је погледало 25 милиона људи, а сада знамо и зашто
Да бисте испекли бело месо не треба вам пуно времена ни састојака. Овај рецепт најбољи је доказ за то.
На Јутјуб каналу "Ессен Реципес" објављен је у децембрз 2021. године, а до сада је прегледан 25 милиона пута. Наслов гласи: "Тако је укусно да ово кувам скоро сваки дан. Невероватно брзо и лако."
Пилеће бело се зареже до пола како би се скратила термичка припрема, али и повећала површина меса која ће упити сочан сос.
Месо се прво запече, а потом доврши у сочном сосу на бази маслаца, меда, белог лука и јабуковог сирћета.
Ауторка истиче да тај рецепт можете припремити и и са другим врстама меса – попут свињетине, јунетине, телетине – па чак и са тофуом.
Састојци:
- 3 бела меса
- 90 г меда
- 60 г глатког брашна
- 3,5 кашике путера или 2,5 кашике уља
- 4-5 ком белог лука
- 1,5 кашика јабуковог сирћета
- 1 кашика соса од соје
- со и бибер по жељи
- свежи власац за послуживање по жељи
Припрема:
Зарежите пилеће груди до пола на више места. Добро их посолите и побиберите. Уваљајте месо у брашно с обе стране и отресите вишак.
У већем тигању истопите путер или загрејте уље. На њему испеците пилетину– пеците је отприлике два до три минута са сваке стране док не добије лепу златно-смеђу боју.
Склоните пилетину из тигања, па у средини кратко идинстајте ситно насецкани бели лук – динстајте га отприлике 30 до 60 секунди. У тиграњ потом додајте мед, јабуково сирће и сос од соје. Све добро промешајте и наставите да кувате пар минута док се сос не згусне.
Послужите пилећа прса с густим сосом и мало насецканог влашца по жељи.
Пријатно!
У наставку текста погледајте вирални рецепт: