Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НАПРАВИЛА БЕЛУ ПИЛЕТИНУ ЗА ДЕСЕТ МИНУТА И КАЖЕ: "НЕМА УКУСНИЈЕ": Рецепт који је погледало 25 милиона људи - сада знамо и зашто!

Рецепт за најсочније пилеће бело месо који је погледало 25 милиона људи, а сада знамо и зашто

1748431850_Screenshot--71-.png
Фото: Yоу Тубе Принтсцреен/ Ессен Реципес
Oglas

Да бисте испекли бело месо не треба вам пуно времена ни састојака. Овај рецепт најбољи је доказ за то.

На Јутјуб каналу "Ессен Реципес" објављен је у децембрз 2021. године, а до сада је прегледан 25 милиона пута. Наслов гласи: "Тако је укусно да ово кувам скоро сваки дан. Невероватно брзо и лако."

Пилеће бело се зареже до пола како би се скратила термичка припрема, али и повећала површина меса која ће упити сочан сос.

Месо се прво запече, а потом доврши у сочном сосу на бази маслаца, меда, белог лука и јабуковог сирћета.

Ауторка истиче да тај рецепт можете припремити и и са другим врстама меса – попут свињетине, јунетине, телетине – па чак и са тофуом.

Састојци:

  • 3 бела меса
  • 90 г меда
  • 60 г глатког брашна
  • 3,5 кашике путера или 2,5 кашике уља
  • 4-5  ком белог лука
  • 1,5 кашика јабуковог сирћета
  • 1 кашика соса од соје
  • со и бибер по жељи
  • свежи власац за послуживање по жељи

Припрема:

Зарежите пилеће груди до пола на више места. Добро их посолите и побиберите. Уваљајте месо у брашно с обе стране и отресите вишак.
У већем тигању истопите путер или загрејте уље. На њему испеците пилетину– пеците је отприлике два до три минута са сваке стране док не добије лепу златно-смеђу боју.
Склоните пилетину из тигања, па у средини кратко идинстајте ситно насецкани бели лук – динстајте га отприлике 30 до 60 секунди. У тиграњ потом додајте мед, јабуково сирће и сос од соје. Све добро промешајте и наставите да кувате пар минута док се сос не згусне.
Послужите пилећа прса с густим сосом и мало насецканог влашца по жељи.

Пријатно!

У наставку текста погледајте вирални рецепт:  

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas