Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
TAJNE IZ KUHINJE

Никада вам не би пало на памет, а толико је просто: Како да ПАТИШПАЊ НЕ ПАДНЕ када га извадите из рерне

Ноћна мора сваке домаћице када спрема торту јесте тренутак када извади патишпањ из рерне а он "падне"

1619594753_patispanj.JPG
Фото: Принтсцреен Yоутубе/Моја мала кухиња
Oglas

Колико вам се пута догодило да нисте били задовољни како вам је испао патишпањ који сте испекли?

Постоје одређене цаке како да домаћице прекину ову своју ноћну мору.

Испоштујте следећа упутства и неће вам се десити да кора једноставно "падне" чим је извадите, па преостали део спремања колача пропадне.

– Уколико није другачије наглашено у рецепту, жуманца и беланца мутите одвојено.

– Беланца увек стављајте у потпуно суву посуду.

– Када жуманца пенасто умутите са шећером, не остављајте да стоје и да се прави корица, већ наставите одмах да додајете друге састојке.

– Брашно и прашак за пециво увек заједно просијте, а ако не желите да сејете, прво их промешајте заједно.

– Када додајете беланца у жуманца, увек лагано сједините варјачом, јер се може догодити да смеса падне уколико се то уради миксером.

– Рерна увек прво мора да се загреје – тек се онда патишпањ ставља на печење.

– Никада не отварајте рерну док не прође барем пола печења, јер се може догодити да патишпањ падне

 

                  Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas