· · Komentara: 0

Osvežavajuća poslastica bogatog ukusa: RECEPT ZA KAPKEJK sa kokosom i limetom

Kapkejk kolači su sjajni jer se prave brzinom munje, a to nam je svima potrebno tokom užurbanih dana

1649158679__________________________________________________________________________kosa1.jpg
Foto: Printskrin/Jutjub

Čokoladna varijanta je pravi klasik, ali ako ste raspoloženi za isprobavanje novih ukusa, onda će vas verzija sa kokosom i limetom oduševiti.

Sastojci:

  •  1 1/4 šolje višenamenskog brašna
  •  1 kašičica praška za pecivo
  •  1/2 kašičice sode bikarbone
  •  1/2 kašičice soli
  •  2 velika jaja
  •  3/4 šolje granuliranog šećera
  •  1/2 šolje ulja
  •  2 do 3 kašičice korice, od 1 srednje limete
  •  4 kašike soka od limete, 1 srednje limete
  •  1 kašičica ekstrakta kokosa
  •  3/4 šolje kokosovog mleka, iz konzerve

Pročitajte još: RECEPT ZA "OBUČENI" SIR: Brzi zalogajčići koji će vas oduševiti blagim i aromatičnim ukusnom

Glazura i ukrasi od kokosa:

  •  200 ml krem sira, hladno 
  •  1/2 šolje neslanog putera, sobne temperature
  •  1 1/2 kašičice ekstrakta kokosa
  •  1 1/2 šolje šećera u prahu
  •  2 do 4 kašike pečenog kokosa (pecite zaslađene kokosove ljuspice u tiganju na šporetu ili u rerni, često mešajući; kada porumeni, to će se desiti brzo!)
  •  Kriške limete isečene na četvrtine

Priprema:

Pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so u posudi. U posebnoj posudi umutite jaja i šećer. Zatim dodajte ulje, limunovu koricu i sok, ekstrakt kokosa i kokosovo mleko.

Saveti
Za više ukusa limete, istisnite komadić ukrasa limete na kolač neposredno pre konzumiranja Sačekajte da dodate prženi kokos neposredno pre serviranja da ostane hrskav. Što duže stoji na kolaču, to više upija vlagu iz glazure i postaje mekši.

Mešajte suve sastojke u vlažne sastojke dok se ne sjedine. Nemojte preterano mešati.

Obložite kalup za kolače papirnim čašama i napunite svaku šolju ⅔ pune. Pecite na 180 stepeni 14 minuta ili dok se kolač ne vrati kada se lagano dodirne. (Naizmenično koristite čačkalicu da testirate sredinu kolača.)

Ostavite kolače da se potpuno ohlade.

Napravite glazuru tako što ćete krem sir umutiti ručnim mikserom. Dodajte puter po 1 kašiku i dobro umutite nakon svakog dodavanja. Zatim dodajte ekstrakt kokosa i šećer u prahu odjednom i mešajte dok se ne sjedine. Nemojte previše mutiti glazuru kada dodate šećer. Stavite glazuru u kesu sa kalupom i glazirajte vrh ohlađenih kolačića. Ukrasite kriškom limete i pospite prženim kokosom.

BONUS VIDEO:

 
Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.