Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НАПРАВИТЕ ТРИ ОБРОКА УНАПРЕД: Бићете мирни у наредним данима, а свака чинија крије фантастичан укус (РЕЦЕПТИ)

Научите како да направите три укусне чиније од житарица од киное, кус-куса и булгура

1653379021_joseph-gonzalez-ZkHRnBIvias-unsplash.jpg
Фото: Унспласх
Oglas

Додајте доста поврћа и здравих масти и уживајте у здравим ручковима. За припрему ће вам требати пола сата и од 10 минута до пола сата за кување.

Састојци

За чинију кус-куса

  • 80г кус -куса 
  • 200 мл бујона
  • шака листова кеља, стиснутих да омекшају и дрвенасте стабљике откинуте 
  • шака црвеног и жутог парадајза, преполовљеног
  • 30г мешаних орашастих плодова , грубо исецканих
  • мала шака проклијалог сочива и проклијалог пасуља
  • 2 кашичице мешавине зачина
  • 30мл маслиновог уља

За чинију са киноом

  • 60г киное
  • шака спанаћа, грубо исецканог
  • 1 шаргарепа, танко нарезана
  • 1 кашика мешаних семена
  • 1 наранџа, само сок
  • 1 кашичица уља репице
  • 1 кашика јабуковог сирћета
  • 1-2 кашичице љуте туцане паприке
  • 1 кашичица меда
  • соли и свеже млевеног црног бибера

Прочитајте још: Фантастична СЛАНА ТОРТА са патлиџаном и фета сиром: Овако добар РЕЦЕПТ још нисте пробали

За чинију за булгура

  • 60г булгур пшенице
  • шака мешаних листова салате
  • 1 кашика семена бундеве
  • 200г мешаног пасуља, оцеђеног и испраног
  • 3 кашике тахинија
  • 2 кашике сусамовог уља
  • 1 кашичица сумака
  • ½ кашичице млевеног кима или семена млевеног кима
  • ½ кашичице љуте туцане паприке
  • сок од ½ лимуна

Припрема

Рецепт 1: Измерите кус-кус, сипајте у чинију и прелијте врућим темељцем. Покријте чинију тањиром и оставите да одстоји 8 минута, док се сав темељац не упије и зрна не постану лагана и пахуљаста. Пре сервирања размутите виљушком. На врх ставите листове кеља, беби парадајз, орашасте плодове, проклијало сочиво и пасуљ. Мешане зачине помешајте са маслиновим уљем и прелијте пре сервирања.

Рецепт 2: Измерите киноу у посуду и само покријте хладном водом. Оставите да одстоји 20 минута. Оцедите киноу и исперите под хладном текућом водом. Пребаците у загрејан тигањ и пеците 1-2 минута, док не почне да цврчи. Прелијте кипућом водом толико да покрије зрна, ставите поклопац и динстајте 15 минута, повремено мешајући. Пре сервирања размутите виљушком.  На врх ставите спанаћ, шаргарепу и семенке. Умутити преостале састојке и прелити непосредно пре сервирања.

Прочитајте још: Потопите палачинке у ВРЕЛО МЛЕКО и уживајте у укусу: Трик "украден" од познатог кувара (РЕЦЕПТ)

Рецепт 3: Исперите булгур у ситу изнад судопере да бисте уклонили скроб. Додајте у шерпу са кључалом водом (довољно да потпуно покрије зрна) и динстајте око 12 минута, мешајући с времена на време, или док не омекшају, за жвакање и укус орашастих плодова Прелијте помешаним листовима салате, семенкама бундеве и мешаним пасуљем Мешајте тахини и уље док не постане свиленкаста, а затим додајте остале састојке. Чува се до 1 недеље у херметички затвореној посуди у фрижидеру.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas