· · Коментари: 0
рецепти

Паста КАРБОНАРА: Направите је по оригиналном италијанксом рецепту (ФОТО)

Ова паста је незаобилазни део италијанксе кухиње, а ево рецепта који ће вас одушевити

1654508957_0e0a4003b1309d39da985fed7a2647af.jpg
Фото: Пинтерест

Карбонара је омиљено јело како многим Италијанима тако и људима широм света. Доста људи се у ресторанима опредељује баш за овај оброк, а ево рецепта који ће вам помоћи да направите ову пасту баш као италијански кувари. 

Прочитајте још: Прави рецепт за италијанску МИНЕСТРОНЕ СУПУ: Здрава супа од чистог поврћа

Потребни састојци: 

1/2 кг шпагета
300 г меснате сланине
1/2 л павлаке за кување
1 чаша киселе павлаке
2 јајета
1 жуманце
300 г изренданог качкаваља (гауда)
200 мл воде (у којој су се кувале шпагете)
80 мл уља

Начин припреме: 

Сланину исецкати на ситне коцкице и ставити је на загрејано уље да се пржи. Док се сланина пржи скувати шпагете.
У дубљу чинију разбити јаја, па их жицом за мућење, сјединити. Додати павлаку за кување и киселу павлаку. Добро умутити. У танком млазу, уз непрестано мућење, сипати воду, у којој су се кувале шпагете. Све сјединити.
Када је сланина постала хрскава, прелити је смесом са јајима, добро промешати и пустити да ври 1-2 минута. Затим убацити изрендани качкаваљ и мешати да се качкаваљ растопи. На крају додати процеђене шпагете, добро промешати и послужити.

Фото: Пинтерест

Овај рецепт је погодан уколико вам треба брз и укусан ручак који ће бити по свачијем укусу. Количину састојака можете повећавати и смањивати у зависности од тога за колико људи правите пасту. Ову горенаведену количину може да једе 4 до 5 особа. Пријатно!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.