Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПЕТ РЕЦЕПАТА КОЈИ СЕ СПРЕМАЈУ ЗА 15 МИНУТА: Ручак на столу очас посла и без претходне припреме

ШТА спремити данас за ручак? То је питање које нас често мучи.

1699271136_195718_vegetarian-diet-gce27fb567-640_f--1-.jpg
Фото: Фрее Имагес Пиxабаy
Oglas

Брзи рецепти су једино решење, а ми вам доносимо чак пет предлога за ручак који се спрема очас посла:

 

Шпагете у парадајз сосу

Потребно:

Паковање тестенине по избору

главица црног лука

чен белог лука

шаргарепа,

500 мл парадајз соса

200 г печурки (или сланинице)

со, бибер, оригано

100 г качкаваља

 

Припрема:

На мало уља продинстајте бели и црни лук и изрендану шаргарепу. Када шаргарепа омекша а лук поприми златну нијансу додајте печурке или сланиницу. А након пар минута и парадајз сос. Пустите све да крчка око десетак минута. Додајте зачине, а затим прелијте преко тестенине коју сте за ово исто време кували на другој рингли.

Пре сервирања додајте и качкаваљ и уживајте у оброку.

 

Крем чорба од тиквица

Потребно:

тиквица

главица црног лука

чен белог лука

2 кромпира

мало воде

500 мл млека

со, бибер

веза свеже мирођије (може и осушена мирођија).

 

Припрема:

На мало уља издинстајте црни и бели лук, затим додајте ољуштену тиквицу исечену на коцке, као и кромпир. Затим сипајте мало воде (да огрезне) и пустите да се поврће скува. Затим све самељите штапним миксером па додајте млеко и пустите да чорбица проври. Када почне да ври, искључите ринглу па додајте со, бибер и свежу мирођију.

При послуживању у тањир можете да додате и једну кашику киселе павлаке.

 

Запечено поврће

Потребно:

Два парадајза

два патлиџана

две паприке

главица црног лука

2 већа кромпира

2 јајета

мало млека

кисела павлака

 

Припрема:

Исеците парадајз и патлиџан на колутове, паприку на кришке, а црни лук на колутове. Поређајте поврће у округлу тепсију или у ватросталну чинију и прелијте са мало уља па додајте со и бибер. Запеците у рерни 15 минута на 250 степени. За то време умутите 200 мл киселе павлаке, јаја и млеко, па ту смесу прелијте преко поврћа и запеците још мало.

 

Домаћи бућкуриш

Потребно:

500 г пилећег филеа

главица црног лука

2 чена белог лука

2 зелене паприке

2 парадајза

со, бибер

першун

 

Припрема:

Црни и бели лук продинстајте на уљу, затим додајте пилетину. Након десетак минута додајте на коцке исечену паприку и парадајз, као и зачине. Након 15 минута ваше јело је готово. Овај домаћи бућкуриш одлично "иде" уз интегрални хлеб.

 

Брза салата оброк

Потребно је:

Конзерва туњевине

главица црног лука

100 грама пасуља из конзерве

50 грама кукуруза шећерца

сок од лимуна

3 кисела краставца

2 ротквице

коцкице хлеба

со и бибер

 

Припрема:

У чинију измешајте туњевину, исецкан лук, пасуљ из конзерве као и кукуруз. Краставчиће, ротквицу и хлеб додајте, зачините па додајте и сок од једног лимуна. Све лепо измешајте и уживајте у изузетно укусном оброку.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas