Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
БАКИНА КУХИЊА

Поховане тиквице са сиром и качкаваљем из рерне! Рецепт који ће вам тражити СВИ!

Јело које ће вас потпуно очарати, а феноменалан предлог за ручак без меса...

1619509007_20210426_111527.jpg
Фото: Принтсцреен Yоутубе/Бакина кухиња
Oglas

Данашњи предлог из Бакине кухиње ће вас оборити с ногу. Припремите тиквице на сасвим нови начин. Колико су здраве, то је познато одавно, а колико могу бити укусне, то ћете сазнати ако испробате баш овај рецепт. Уживајте!
Потребно је:

2 тиквице младе
пола шоље од 100 гр. брашна хлебног
пола шоље презли
пола шоље кукурузног брашна
1 кашичица црвене млевене паприке
3 кашике нарибаног качкаваља
3 чена белог лука
3 јаја
50 гр мекшег сира
1 пуна кашика киселе павлаке
соли...сусам лима
першунов лист
мало уља за премазивање тепсије

Припрема:
Тиквице ољуштити па исећи на тање листиће не много танке и посолити. Измешати и оставити 15 мин. Оцедити течност па у њих додати издробљен бели лук.

 У чинију где је сир и павлака убацити јаја и качкаваљ па све  жицом измешати да се добије густа маса. Може се мало посолити ја нисам. 

Измешато брашна са презлом и црвеном паприком.  Лист тиквице умочити у јаја па у мешавину брашна поново у јаја и брашно. Тепсију подмазати уљем и ређати тиквице. Преостала јаја прелити преко тиквица и насецкати першунов лист. 

Одозго можете ставити и сусам, по жељи. Пећи на 210 степени око 30 мин.
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas