· · Коментара: 0
СОЧНО

Потпуно другачији РУЧАК: Ароматизоване ШНИЦЛЕ спремљене у ПИВУ (РЕЦЕПТ)

Овај рецепт идеалан је за оне који воле да експериментишу са укусима.

1630959317_steak-2936531_1920.jpg
Фото: Пиксабеј

Уколико су вам досадиле поховане или шницле у класичним сосовима, предлажемо вам да их спремите на мало другачији начин, са пивом.

Иако се лако спремају, месо ће бити сочно и мекано, а укус ће вас одушевити.

Прочитајте још: Једноставно, а УКУСНО: Брзински ручак из рерне који се сам СПРЕМА (РЕЦЕПТ)

Састојци:

4 веће шницле (јунеће или свињске)
50 мл уља
200 мл пива
200 мл пасираног парадајза
400 мл млека
2 чена белог лука (ситно исецкана)
1 кашичица шећера
зачини по жељи: со, бибер, першунов лист, ...

Припрема:

Уље, пиво, млеко, пасирани парадајз, бели лук и шећер сјединити у чинији, и добро промешати. Шницле излупати чекићем за месо, па их уваљати у зачине по жељи и поређати у плех за печење или ватросталну чинију.

Послагане шницле прелити припремљеним преливом, поклопити или обложити алуминијском фолијом, и пећи у претходно загрејаној рерни на 200 степени, око 30 минута. Након тог времена, уклонути поклопац или фолију, смањити температуру на 180 степени и пећи још двадесетак минута - док шницле не омекшају.

Време печења заправо зависи од меса које спремате.

Као прилог можете скувати пиринач, или спремити пире кромпир.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.