Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Принцес крофне са укусом јагоде, по Течином рецепту: Кремасте и хрскаве у исто време (РЕЦЕПТ)

Традиционални колач са малим твистом

1685794451_Princes-krofne-Naslovna.jpg
Фото: Инстаграм принтсцреен/ тецакува
Oglas

Материјал за тесто:
- 200мл воде
- 100мл уља
- око 180г брашна тип400
- 1 кашика шећера
- 5 крупних јаја
 

Материјал за крем:
- 750мл млека
- 150г шећера у праху
- 100г густина
- 100г путера или маргарина
- 4 жуманца
- 8 капи екстрата од јагоде
- 250г слатке павлаке

Припрема:

Ставити да се кува 600мл млека, а затим жуманца, шећер у праху, да екстрат, густин и преостало млеко умутити у већој посуди.
Када млеко проври, додати умућену смесу па добро мешати да се не створе грудвице.
Скувани крем прекријте фолијом тако да фолија додирује површину и оставите да се охлади. На тај начин ће скувани крем бити компактан.
Затим правимо принцезе, помешати воду и уље, додати шећер па ставити на загрејану ринглу да проври.
Чим проври додати брашно и добро мешати. Угасити ринглу, још мало промешати, па скинути да се хлади. Промешати још пар пута јер је дно шерпе још увек врело па да не ухвати. Оставити да се прохлади 10ак минута.
Додавати једно по једно јаје и мутити  миксером.  Загрејати рерну на 200 па кашиком вадити и разливати у жељени облик на пек папиру или шестсром нацртати кругове како би Вам све крофне биле једнаке а кесом за шлаг изливати крофнице. Добијене крофне пећи око 20-так минута а затим смањите рерну на 120 па их сушите тако још 15-так минута да се не би десило да падну кад се охладе. Просушене еклере сећи на пола, измутити фил и маргарин па добијеним филом пунити пресечене еклере. Затим умутити слатку павлаку и кесом филовати преко крема па преко павлаке вратити поклопац крофне,
Украсити по жељи па служити после 2,3 сата када се фил добро стегне.
Пријатно!

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas