· · Komentari: 0

Princes krofne sa ukusom jagode, po Tečinom receptu: Kremaste i hrskave u isto vreme (RECEPT)

Tradicionalni kolač sa malim tvistom

1685794451_Princes-krofne-Naslovna.jpg
Foto: Instagram printscreen/ tecakuva

Materijal za testo:
- 200ml vode
- 100ml ulja
- oko 180g brašna tip400
- 1 kašika šećera
- 5 krupnih jaja
 

Materijal za krem:
- 750ml mleka
- 150g šećera u prahu
- 100g gustina
- 100g putera ili margarina
- 4 žumanca
- 8 kapi ekstrata od jagode
- 250g slatke pavlake

Priprema:

Staviti da se kuva 600ml mleka, a zatim žumanca, šećer u prahu, da ekstrat, gustin i preostalo mleko umutiti u većoj posudi.
Kada mleko provri, dodati umućenu smesu pa dobro mešati da se ne stvore grudvice.
Skuvani krem prekrijte folijom tako da folija dodiruje površinu i ostavite da se ohladi. Na taj način će skuvani krem biti kompaktan.
Zatim pravimo princeze, pomešati vodu i ulje, dodati šećer pa staviti na zagrejanu ringlu da provri.
Čim provri dodati brašno i dobro mešati. Ugasiti ringlu, još malo promešati, pa skinuti da se hladi. Promešati još par puta jer je dno šerpe još uvek vrelo pa da ne uhvati. Ostaviti da se prohladi 10ak minuta.
Dodavati jedno po jedno jaje i mutiti  mikserom.  Zagrejati rernu na 200 pa kašikom vaditi i razlivati u željeni oblik na pek papiru ili šestsrom nacrtati krugove kako bi Vam sve krofne bile jednake a kesom za šlag izlivati krofnice. Dobijene krofne peći oko 20-tak minuta a zatim smanjite rernu na 120 pa ih sušite tako još 15-tak minuta da se ne bi desilo da padnu kad se ohlade. Prosušene eklere seći na pola, izmutiti fil i margarin pa dobijenim filom puniti presečene eklere. Zatim umutiti slatku pavlaku i kesom filovati preko krema pa preko pavlake vratiti poklopac krofne,
Ukrasiti po želji pa služiti posle 2,3 sata kada se fil dobro stegne.
Prijatno!

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.