Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

РАСКОШНА ЧОКОЛАДНА ТОРТА СА КОКОСОМ: Кажу да подсећа на Шварцвалд, а припрема се много једноставније

Чоколадне торте су украс сваке свечане трпезе, а неке су познате у целом свету, као што је Сахер торта.

1700992217_426346_capture-3_f.jpg
Фото: Принтскрин/Yоутубе
Oglas

Када желите да покажете своје посластичарске способности и да одушевите госте и укућане предивном посластицом, ми вам предлажемо да направите ову чоколадну торту. Изгледом подсећа на чувену Шварцвалд торту, а припрема се много једноставније. Супер је што се користе готове коре, све што је потребно јесте неких пола сата да скувате 2 фила. Комбинација чоколаде и кокоса је неодољива, а вишње најлепша декорација. 

Састојци: 

готове чоколадне коре

400 г кондензованог млека 
100 мл млека 
200 мл слатке павлаке 
50 г беле чоколаде
100 г кокоса 
За преливање кора:
200 мл млека од кокоса 
30 г шећера 
Још:
400 г кондензованог млека 
400 мл слатке павлаке 
200 г чоколаде
кокос 

 

Припрема: 

У шерпи помешајте кондензовано млеко, па сипајте слатку павлаку и млеко и промешајте. Кувајте пар минута, а онда додајте белу чоколаду и мешајте док се не истопи. Додајте и кокос, па промешајте. Кувајте на ниској темепратури док се не појаве мехурићи, уз непрестано мешање. Сипајте фил у неку посуду, покријте провидном фолијом и оставите да се охлади. Затим га поделите на 3 једнака дела.

Једну кору ставите у калуп, па премажите кокосвим млеком које сте помешали са шећером. Премажите једном делом фила, па ставите другу кору, премажите млеком, а онда и филом, па ставите трећу кору. Опет је премажите млеком и филом, па ставите четврту кору. Премажите и њу млеком. У шерпи помешајте кондензовано млеко, слатку павлаку и кувајте док смеса не крене да ври, па додајте чоколаду. Кувајте док се чоколада не истопи и док се састојци не сједине. Премажите целу торту добијеним филом, па украсите кокосом.

За додатну декорацију можете да користите кандирано воће и чоколадне бомбице. 

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas