Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Рецепт за чувени БАКИН КОЛАЧ: Обрадујте своје укућане меканом и преукусном посластицом

Направите бакин колач по традиционалној рецептури

1703845550_shutterstock_1895200201.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Бакин колач који је деценијама један од омиљених колача, одличан је за путовање, можете да га једете сувог без додатака, али ако пожелите направите сос од вишања и једите бакин колач са тиме. Само је машта граница за комбиновање овог вафла са другим укусима. Сазнајте како се прави!

Бакин колач - састојци:

1 јаје
225 г брашна
1 кашика шец́ера (опционо)
250 мл млека
50 г путера, растопљеног и охлађеног
½ кашичице екстракта ваниле (опционо)
1 кашика уља
сос од вишње и шец́ер у праху, за послуживање (опционо)

Бакин колач - припрема:

Умутите јаја, шећер, путер.

За добар бакин колач, разбијте јаја (за пахуљасте вафле, користите само жуманце у овој фази) у велику чинију, а затим додајте брашно и обилан прстохват соли. Додајте шец́ер, ако користите, а затим постепено умутите млеко, а затим отопљени путер док не постане глатко. Умутите ванилу, ако користите. Ако сте одлучили да правите пахуљастије вафле, умутите беланца, а затим их нежно умешајте у тесто. Алтернативно, направите тесто тако што ц́ете мешати све састојке заједно помоц́у блендера или ручног блендера. Може се направити 1-2 сата унапред и охладити.

Пеците вафле у апарату

Загрејте апарат за бакин колач пратец́и упутства произвођача, премажите га са мало уља, а затим сипајте довољно теста да покрије површину. Кувајте према упутствима произвођача (обично 5-6 минута) док бакин колач не постане златно смеђи и хрскав. Послужите одмах или држите на топлом док правите остало. Прелијте сирупом од вишања или поспите шец́ером у праху, ако желите. Уживајте у најбољем бакином колачу!

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas