Испробајте рецепт за овај домаћи сладолед од лубенице.
Састојци:
- 800 г лубенице (без коре и семенки)
- 150 г воћног јогурта од јагоде
- 2 кашике меда
- Арома јагоде (по жељи)
- Прехрамбена боја (по жељи)
- Чоколадне мрвице (за посипање)
Припрема:
Кад пржи сунце, а лубеница чека у фрижидеру, овај домаћи сладолед је право расхлађење. Лаган, кремаст и природно сладак, прави се без апарата, без јаја и без муке.
Исеците очишћену лубеницу на коцкице, ставите их у кесу или на плех и замрзните најмање 2 сата. Ставите половину замрзнутих коцкица у блендер, додајте јогурт, мед и по жељи арому јагоде. Изблендајте у глатку масу. Убаците преостале коцкице и наставите да блендирате док не добијете густу, глатку и кремасту смесу. Ако желите јачу ружичасту нијансу, додајте мало прехрамбене боје и кратко измешајте.
Преспите смесу у стаклену или пластичну посуду, покријте фолијом и замрзните око 6 сати, док се лепо не стегне. Сладолед послужите у шољицама или чинијама, уз чоколадне мрвице за декорацију и додатни укус.
(Ствар укуса)