· · Коментари: 0

Рецепт за СЛАНИ КОЛАЧ за оне који имају проблема са СРЦЕМ: Смеса од ПЕТ САСТОЈАКА одлична је за смањење повишеног холестерола у крви (РЕЦЕПТ)

Све је више оних који болују од повишеног холестерола у крви

1675864507_shutterstock_1532530448.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Савремени, брзи начин живота често је људима изговор који користе да би се хранили нездраво, мали број људи је спреман да своје време организује тако да има могућност да се бар два до три пута бави физичком активношћу.

Због тога је савремени човек изложен бројним болестима, а повишен холестерол и триглицериди су међу најчешћима.

Уколико вам је ваш лекар дијагностиковао овај проблем и посветовао вас како да га лечите то је прво што треба да урадите. Ипак, постоје и неки природни начини да се утиче на то да се овај проблем што пре реши. 

Осим адекватне исхране у природни се могу наћи намирнице, које имају благотворно дејство на лош холестерол и које могу да помогну да се овај проблем реши.

Др. Лукас Швингшакл - са Немачког института за исхрану људи Потсдам-Рехбруецке - спровео је студију која је потврдила да семење има веома благотворан утицај на здравље човека.

У њој је доказано да уља и чврсте масти из семана сунцокерта, сусама, лана и голице позитивно утичу на липиде у крви.

Он саветује да се храна која је богата засиц́еним мастима, као што су путер или маст, замени храном богатом незасиц́еним мастима, као што су маслиново уље и сунцокретово уље.

Направите ову смесу, која не може да замени лекове, али може да помогне да лакше решите проблем са високим холестеролом.

Потребно је:

  • 100 г семенки сунцокрета
  • 100 г семенки лана
  • 100 г сусама
  • 100 г голице
  • 50 г цимета

Припрема:

Све семење заједно самлети на блендер или машиницу за млевење шећера. Затим помешати са циметом и ставити у теглу. Једну кашику смесе сваке вечери потопити у шољицу јогурта и оставити до сутра у фрижидер.

Ујутру извадити пола  сата пре него што ћете конзумирати да постигне собну температуру и појести на празан желудац.

Ова смеса је довољна за око 3 недеље. Након што потрошите проверите резултате и посватујте се са лекаром да ли даље да наставите.

Ово није прва студија коју је спровео чувени др Швингшакл и његов тим. Велики број његових студија, међу којима је и ова објављене су у медицинском магазину у Јоурнал оф Липид Ресеарцх.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.