Jede vam se nešto slatko, a ne znate šta biste?

Tragate za brzim i jednostavnim receptom za ukusni dezert? Ukoliko ste ljubitelj maka, ovaj kolač ćete zavoleti i više od štrudle sa makom. Priprema se veoma brzo, a fantastičan spoj maka i bele čokolade se topi u ustima. Najbolje je da ga pravite dan ranije, pa da ga ostavite da prenoći u frižideru i stegne se.
Sastojci:
- 150 grama šećera
- 600 ml mleka
- 4 kašike griza
- 200 grama mlevenog maka
- 1 vanilin šećer
- 300 grama mlevenog keksa
- 150 grama maslaca
- 200 grama bele čokolade
- 100 ml slatke pavlake
Priprema:
Zagrejte na srednjoj vatri šećer, vanilin šećer, mleko, mak i griz. Kuvajte dok se smesa ne zgusne, a potom dodajte mleveni keks i maslac. Mešajte dobro dok se maslac ne otopi i smesa postane kompaktna.
Izlijte smesu u kalup za čizkejk i stavite u frižider.
Potom na srednjoj temperaturi zagrejte slatku pavlaku, pa dodajte belu čokoladu i mešajte dok se ne istopi.
Glazuru prelijte preko kolača i stavite u frižider da se ohladi.
Prijatno!
(Glossy)