· · Коментари: 0
РИБА

Сендвич са димљеним лососом и скривеном ТАЈНОМ (РЕЦЕПТ)

Димљени лосос је синоним за гозбу.

1627646059_shutterstock_1687873570.jpg
Фото: Шатер

Уколико очекујете посебне госте направите им закуску коју никада неће заборавити.

Прочитајте још: Јело за врућину: Витамински пиринач даје снагу, а припрема се брзо (РЕЦЕПТ)

Потребно је:

  • 100 г димљеног лососа
  • 150 г камамбер сира
  • 100 г крем сира
  • кесица желатина
  • веза мирођије
  • неколико кришки старог хлеба
  • маслиново уље

За посипање:

  • још мало мирођије или влашца

Припрема:

У посуди умутите крем сир и камамбер. Додајте ситно исецкану мирођију, а након тога и желатин, припремљен према упутству са паковања. Добро промешајте да би се желатин равномерно распоредио. Стреч фолијом обложите правоугаони плех, тако да ивице прелазе споља. Сипајте сиреве и поравнајте, добро увијте и оставите да одстоји у фрижидеру 4-5 сати.

Прочитајте још: Торта са бадемима и пистаћима која се не заборавља! (РЕЦЕПТ)

Стари хлеб исеците на кришке, поспите маслиновим уљем и пеците на грил тигању са обе стране. Затим одсеците једно парче од сирева, ставите на брускету, па преко поређајте по једно велико парче димљеног лососа. Поновите поступак све док не потрошите све састојке. Поспите ситно исецканом мирођијом или влашцем.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.