· · Komentari: 0
RIBA

Sendvič sa dimljenim lososom i skrivenom TAJNOM (RECEPT)

Dimljeni losos je sinonim za gozbu.

1627646059_shutterstock_1687873570.jpg
Foto: Šater

Ukoliko očekujete posebne goste napravite im zakusku koju nikada neće zaboraviti.

Pročitajte još: Jelo za vrućinu: Vitaminski pirinač daje snagu, a priprema se brzo (RECEPT)

Potrebno je:

  • 100 g dimljenog lososa
  • 150 g kamamber sira
  • 100 g krem sira
  • kesica želatina
  • veza mirođije
  • nekoliko kriški starog hleba
  • maslinovo ulje

Za posipanje:

  • još malo mirođije ili vlašca

Priprema:

U posudi umutite krem sir i kamamber. Dodajte sitno iseckanu mirođiju, a nakon toga i želatin, pripremljen prema uputstvu sa pakovanja. Dobro promešajte da bi se želatin ravnomerno rasporedio. Streč folijom obložite pravougaoni pleh, tako da ivice prelaze spolja. Sipajte sireve i poravnajte, dobro uvijte i ostavite da odstoji u frižideru 4-5 sati.

Pročitajte još: Torta sa bademima i pistaćima koja se ne zaboravlja! (RECEPT)

Stari hleb isecite na kriške, pospite maslinovim uljem i pecite na gril tiganju sa obe strane. Zatim odsecite jedno parče od sireva, stavite na brusketu, pa preko poređajte po jedno veliko parče dimljenog lososa. Ponovite postupak sve dok ne potrošite sve sastojke. Pospite sitno iseckanom mirođijom ili vlašcem.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.