Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Сјајан предлог за АРАНЂЕЛОВДАН: Салата са кромпиром, пилетином и јајима која ће одушевити све госте (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Савршен предлог за славу

1668694576_salata.png
Фото: Yоутубе/принтсцреен/ Ольга Матвей
Oglas

Ако 21. новембра славите Аранђеловдан, сигурно смишљате јеловник. Поред руске и мимоза салате које сви воле, доносимо вам рецепт за још једну коју ћете уврстити у омиљене. Ако желите да унесете неку новину или додате још један прилог на столу, ово је савршена идеја.

Састојци:

  • 3 јајета 
  • 3 кромпира
  • 1 шаргарепа
  • 1 црни лук
  • 2-3 кисела краставца 
  • 3-4 маслине
  • 20 мл сирћета
  • 250 г димљеног белог меса 
  • 200 г димљеног сира 
  • першун
  • нар
  • мајонез

Прочитајте још: Рецепт уз који ћете да заволите карфиол: Направите смесу и уживајте у укусу

Припрема:

  1. Исецкајте црни лук, па додајте кашику сирћета. Прелијте водом и остатком сирћета. Воде треба да буде толико да прекрије лук, па оставите смесу да се маринира око 15 минута. У међувремену, скувајте кромпир, јаја и шаргарепу.
  2. Када се поврће охлади, изрендајте га, а краставац, маслине и бело месо исецкајте. Формирајте први слој од кромпира и поравнајте. Потом посолите и побиберите, па премажите мајонезом. Потом, распоредите маринирани и процеђен црни лук. Трећи слој треба да буде од димљене пилетине. Пеемажите мајонезом, па распоредите киселе ркаставце. Поређајте и шаргарепу, па опет премажите мајонезом. Посолите по избору.
  3. Поспите рендани сир, премажите мајонезом, па поново поспите измрвљеним куваним јајима.
  4. Покријте све провидном фолијом и оставите у фружидеру 4 сата. Украсите першуном и маслинама.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas