Ако волите кекс торте, ова торта је за вас!
Воћне торте најједноставнији су начин да се освежимо током топлотог таласа, а кремасти слаткиши од лимуна су без премца у томе.
Данас вам представљамо рецет за врло лаган дезерт од неколико састојака, а за фил су вам потребна само три: кондензовано млеко, слатка павлака и лимун, од ког ћете добити сок и кору.
Састојци
- кекс по жељи
- 2 кашике шећера
- 120 мл воде
- 1/2 литра слатке павлаке
- 200 мл кондензованог млека
- листићи бадема
- карамел сос
- 40 мл лимуновог сока + још за умакање кекса
- рендана кора два лимуна
Припрема
У дубоку чинију сипајте 400 мл слатке павлаке и кондензовано млеко, па добро промешајте.
Затим у то сипајте 40 мл лимуновог сока и рендану кору лимуна, па добро промешајте жицом.
У другу посуду сипајте преосталих 100 мл слатке павлаке и умутите миксером, па то пажљиво пребаците у прву смесу.
У одвојену чинију сипате шећер, још мало лимуновог сока и 120 мл воде и промешајте.
Калуп за торте обложите прозирном, пријањајућом фолијом, па на то нанесите мало припремљеног фила и поравнајте шпатулом.
Кекс умачите у течност са лимуновим соком, па ређајте преко фила. Потом ставите нови слој крема, поравнајте, ређајте кекс умочен у размућен лимунов сок и понављајте док не потрошите материјал.
Прекријте провидном фолијом, па ставите у замрзивач на два сата.
Кад извадите, склоните фолију, пре преклопите тацном и окрените колач наопако док склањате калуп. Поспите листићима бадема, па на крају прелијте карамел сосом.
Припрема воћне сладолед-торте с лимуном корак по корак
(Глоссy)