Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Телећа чорба као из ресторана: Укус ће вас одушевити, а припрема је веома једноставна (РЕЦЕПТ)

Погодан рецепт чак и за почетнике у кухињи

1657907672_KKll.png
Фото: Принтсцреен/ YоуТубе - Кухиња за 10
Oglas

Овај рецепт за телећу чорбу ће вам омогућити да је направите као професионални кувари. Имаћете утисак да седите у добром ресторану јер ће чорбица имати идентичан укус. Многи људи обожавају да је једу, па уколико сте и ви међу њима, опробајте се. 

Неће вам требати много труда, а моћи ћете да је направите иако сте почетник у кухињи.

Потребни састојци:

600 гр телећег меса
1 главица лука
2-3 кашике уља
2 шаргарепе
2 кромпира
бибер у зрну
2-3 листа ловора
со
2 кашике брашна
мало алеве паприке
2 жуманца
200 мл киселе павлаке
свеж першун
сок од лимуна

Прочитајте још: УКРАСНА ФОКАЋА: Задивите своје најдраже овим укусним ремек-делом! (ВИДЕО)

Начин припреме:

Исецкати ситно лук. У дубљи лонац сипати уље, загрејати га, па на њему издинстати ситно сецкани лук. Додати месо сецкано на коцкице, промешати и оставити да се мало динста. Сипати 2 л воде. Ставити бибер у зрну, ловоров лист, на коцкице сецкану шаргарепу и кромпир, смањити температуру, посолити, поклопити и кувати све док поврће и месо не омекну.

У посебном лончету измешати брашно, алеву паприку и мало воде, тако да нема грудвица, па то додати у чорбу.

Опет кувати док не проври. 2 жуманца виљушком умутити и додати киселу павлаку, па добро све промешати. Када чорба проври склоните је са рингле, па је полако кутлачом сипати у смесу од жуманаца и павлаке стално мешајући виљушком. Сипати две-три кутлаче. Добро промешати, па опет једном по једном кутлачом враћати смесу у лонац. Полако промешати и поклопити.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas