Ако волите класичан тирамису, овај у чаши ћете обожавати.
Oglas
Потребно је:
- 1 шољица кафе
- 2 супене кашике ликера од кафе
- 1 шоља слатке павлаке за шлаг
- пола шоље шећера у праху
- 1 чајна кашичица екстракта ваниле
- 1 шољица маскарпоне сира
- 12 – 18 пишкота
- какао у праху за посипање
Припрема:
Ликер помешајте са куваном кафом па оставите са стране да се прохлади. Павлаку умутите са шећером и ванилиним екстрактом, све док не добијете шлаг. Помешајте лагано шлаг са маскарпонеом. У чаше сложите тирамису. У кафу кратко умачите пишкоту па преломите да стане у чашу. После првог реда пишкота ставите ред фила. Поновите поступак са пишкотама. Задњи слој треба да буд фил. Оставите тирамису бар четри сата у фрижидеру. На крају, поспите какаом у праху.
Бон аппетит!
(Трпеза)
БОНУС ВИДЕО
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas