Рафаело торта се не пече, брзо се спрема, а укус и изглед су за чисту десетку.

Састојци:
За фил:
- 200 г шећера
- 5 јаја
- 1 кесица ванилин шећера
- 150 г густина (скроба)
- 1,3 л млека
Остало:
- 300 г пишкота
- 200 г крем сира
- 150 г кокосових пахуљица
- 80 г беле чоколаде (отопљене)
- Рафаело куглице за декорацију
Припрема:
Рафаело торта без печења је права летња посластица – лагана, кремаста и пуна кокоса. Не треба вам рерна ни посебне вештине, а резултат је раскошна торта која се топи у устима и изгледа као да је стигла из посластичарнице. Идеална је за славе, рођендане или кад желите да импресионирате госте без пуно муке.
У шерпи умутите јаја, шећер, ванилин шећер и скроб. Додајте млеко постепено и кувајте на лаганој ватри уз непрестано мешање око 5 минута, док се не згусне као пудинг. Склоните с ватре и оставите да се хлади на собној температури 1 сат. У охлађен фил додајте крем сир и кокосове пахуљице. Добро сједините миксером.
У обруч димензија 25 x 26 цм поређајте слој пишкота, па преко њих фил. Затим опет пишкоте. Торту украсите отопљеном белом чоколадом и декоришите Рафаело куглицама по жељи. Ставите торту у фрижидер на најмање 2 сата да се стегне. По жељи, додатно расхладите још 20 минута пре служења.
(Ствар укуса)