· · Коментара: 0
БАКИНА КУХИЊА

Увек се питамо шта додати као прилог месу - ПОЛПЕТЕ ОД КРОМПИРА су врхунски додатак (РЕЦЕПТ)

На први поглед делује као домаће пљескавице са месом, али изглед вара. У питању је комбинација поврћа и качкаваља.

1640589479_20211226_142256.jpg
Фото: Бакина кухиња

За прави гурманлук из Бакине кухиње стиже предлог. 

Рецепт

Прочитајте још: ХРСКАВ И СОЧАН У ИСТО ВРЕМЕ: Грешке са печеним кромпиром које треба да избегнете за празнике

Потребно је:

  • 500 гр кромпира
  • 1 шаргарепа
  • 2 струка младог лука
  • 3 кашике ренданог качкаваља
  • 3 кашике коцкица фета сира
  • 3 чена издробљеног белог лука
  • 1/2 кашичице млевене слате паприке
  • 1 јаје
  • мала коцкица маслаца
  • першунов лист
  • мл. бибер
  • со

За панирање:

  • 2 јаја
  • мало презли
  • уље

Припрема:

Кромпир скувати у љусци са шаргарепом. Ољуштити кромпир па изгњечити.

Додати врућу коцкицу маслаца и рендан качкаваљ као и јаје па миксером измиксати. Додати сир на коцкице ситно сецкан лук и коцкице шаргарепе.

Додати затим гњечен бели лук, бибер, со,  паприку и першунов лист па изједначити. Оставити у фрижидеру сат времена. Вадити кашичицом па уваљати у презле и рукама обликовати лоптице. Пржити у уљу и мало притиснути виљушком правећи мале пљескавице. 

Пржити са обе стране и вадити на пек папир да упије масноћу. Сервирати уз месо или или као самостално јело.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.