Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
храна

БЕЛИ ПИРИНАЧ је најбоље да спремате уз ове намирнице: Направите комплетан оброк

Пиринач је основна храна у многим културама, а више од 60% светске популације једе пиринач сваког дана

1659200358_fried-rice-gf33b788a4_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

У поређењу са смеђим пиринчем, бели пиринач нуди мање хранљивих материја, укључујући минерале, витамине и дијетална влакна. Међутим, бели пиринач се и даље више конзумира од смеђег пиринча.

Бели пиринач нуди мање калорија, мање угљених хидрата, масти и дијететских влакана и мање минералног фосфора, али богатији је витамином Б. Приликом припреме оброка размислите о томе да га сервирате у комбинацији са храном богатом дијеталним влакнима и минералима како бисте побољшали нутритивни профил оброка.

Прочитајте још: Четири трика за укусну КАЈГАНУ: Мале промене воде до савршеног укуса

Пиринач грашком и пасуљем

Грашак и пасуљ су богати дијеталним влакнима, антиоксидантима и другим једињењима. Када су грашак и пасуљ упарени са пиринчем  формира се комплетан протеин. Комплетан протеин је онај који обезбеђује свих девет есенцијалних аминокиселина у довољним количинама. Ово је посебно важна комбинација хране за људе који следе вегетаријанску или веганску исхрану.

Пиринач са поврћем и месом

Према смерницама за најправилнији оброк отприлике половина вашег тањира треба да буде испуњена поврћем и воћем без скроба, четвртина вашег тањира протеинима попут меса, рибе или живине, а четвртина житарицама попут белог пиринча. Ово подстиче флексибилност и разноврсност хранљивих материја. Послужите четвртину тањира белог пиринча са пола тањира куваног спанаћа и четвртину тањира рибе за брзу, уравнотежену вечеру, пише Хеалтхлине.

Прочитајте још: Најбољи начин за чување лубенице: Овако може да остане свежа и до три недеље

Пиринач и риба

Конзумирање рибе најмање два пута недељно повезано је са здрављем срца, нерава и јетре. Поред тога, риба је важан извор протеина, антиоксиданаса и антиинфламаторних хранљивих материја, укључујући омега-3 масне киселине добре за срце.

Пиринач и паприка

Паметан начин да уживате у белом пиринчу је у комбинацији са паприкама. Направите паприке пуњене пиринчем и добићете комплетан оброк.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБКУ
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas