Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
здравље

Четири намирнице не остављамо за касније и подгревање: Након неког времена постају неадекватне, па чак и опасне

Спанаћ је при врху листе намирница које не треба да подгревамо, а које су остале?

1635251508_fried-egg-g62097a850_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Постоје намирнице које нису намењене да се чувају и подгревају, тако да би требало да када их спремамо рачунамо на то да их поједемо одмах по завршетку прирпеме.

Различити су разлози због којих их не треба да их одлажемо у фрижидер.

Коју храну не треба подгревати?

Рижото

Било која врста соса на бази креме може брзо да се поквари у фрижидеру, конзистенција постаје „лепљива“, а бактерије се накупљају.

Пржена храна

Храна која је пржена у уљу након времена проведеног у фрижидеру добија нову текстуру, постаће сува, па је треба избегавати као накнадно јело.

Печурке

Печуркама је због великог присуства протеина рок трајања након спремања ограничен. Брзо се кваре, па их не треба чувати дуже од 24 часа.

Спанаћ и целер

Спадају у једно од најздравијих поврћа, али и опасних за подгревање. Када спанаћ одстоји количина нитрата се повећава, а они се у куваном спанаћу претварају у нитрите. У организму се спајају с аминима и стварају високо опасне спојеве које називамо нитрозоаминима. Дакле, спанаћ једемо одмах када га и спремимо.

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas