Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КУХИЊСКИ ТРИКОВИ

Да ли је кувано јаје тешко огулити? Ево зашто је то ОДЛИЧНО

Никада не знате унапред да ли ће га бити могуће пажљиво ослободити из љуске или не

1684534334_1675956417_shutterstock_1179449986.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Када кувате јаја да би се лепо послужила, важно је да их очистите што је могуће пажљивије. Али чак и ако их кувате на истој температури, у исто време, неке ће се на крају савршено огулити, док ће друге бити тешко.

Прочитајте још: Требало би да научите да ЋУТИТЕ О ОВИХ 5 СТВАРИ - одмах ће вам кренути у животу

Зашто се то дешава? Испоставља се да ако јаје није добро ољуштено, онда сте веома срећни. Најсвежија, дијетална јаја имају веома малу ваздушну врећу испод љуске, због чега се не гуле добро. Конзумна јаја имају времена да увуку ваздух кроз поре љуске, што увелико олакшава процес њиховог чишћења након кувања.

Подсетимо се да се најсвежија јаја која су положена пре не више од недељу дана називају дијеталним. Као што можете замислити, не треба их кувати. Тада јаја иду у категорију кантина и могу се чувати 25 дана. То јест, што је јаје боље очишћено, то је старије.

Постоји још један разлог. Јаја се не љуште добро ако су погрешно кувана. Ставили су га у хладну воду - протеин се ширио и залепио за љуску. Али не можете их одмах ставити у топлу воду, могу пукнути. Исправна опција је да унапред извадите јаја из фрижидера да буду на собној температури. А затим кувајте у кипућој води. Кувана јаја прелијте хладном водом и оставите 15 минута.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas