Oglas
· · Komentari: 0
KUHINJSKI TRIKOVI

Da li je kuvano jaje teško oguliti? Evo zašto je to ODLIČNO

Nikada ne znate unapred da li će ga biti moguće pažljivo osloboditi iz ljuske ili ne

1684534334_1675956417_shutterstock_1179449986.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Kada kuvate jaja da bi se lepo poslužila, važno je da ih očistite što je moguće pažljivije. Ali čak i ako ih kuvate na istoj temperaturi, u isto vreme, neke će se na kraju savršeno oguliti, dok će druge biti teško.

Pročitajte još: Trebalo bi da naučite da ĆUTITE O OVIH 5 STVARI - odmah će vam krenuti u životu

Zašto se to dešava? Ispostavlja se da ako jaje nije dobro oljušteno, onda ste veoma srećni. Najsvežija, dijetalna jaja imaju veoma malu vazdušnu vreću ispod ljuske, zbog čega se ne gule dobro. Konzumna jaja imaju vremena da uvuku vazduh kroz pore ljuske, što uveliko olakšava proces njihovog čišćenja nakon kuvanja.

Podsetimo se da se najsvežija jaja koja su položena pre ne više od nedelju dana nazivaju dijetalnim. Kao što možete zamisliti, ne treba ih kuvati. Tada jaja idu u kategoriju kantina i mogu se čuvati 25 dana. To jest, što je jaje bolje očišćeno, to je starije.

Postoji još jedan razlog. Jaja se ne ljušte dobro ako su pogrešno kuvana. Stavili su ga u hladnu vodu - protein se širio i zalepio za ljusku. Ali ne možete ih odmah staviti u toplu vodu, mogu puknuti. Ispravna opcija je da unapred izvadite jaja iz frižidera da budu na sobnoj temperaturi. A zatim kuvajte u kipućoj vodi. Kuvana jaja prelijte hladnom vodom i ostavite 15 minuta.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas