Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Тајна најукуснијег оброка: Ову грешку сви праве, а један састојак ГРАШКУ треба да додате како би био САВРШЕН

Трик кувара

1668687118_grasak.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Домаћице кажу да нема ничег простијег него скувати грашак. Отворите кесу замрзнутог поврћа, сипате у воду која кључа, оставите да ври неколико минута, па оцедите и зачините? Ипак, уколико спадате у оне које га припремају на старински начин, онда се морате мало више помучити.

Прочитајте још: Трикови да СЛАВСКИ КОЛАЧИ дуже остану свежи: Одложите их према врсти

Прво издинстате мало црног и белог лука, па затим шаргарепу и на крају додате грашак кувате све до запршке. На крају богато запржите и сервирате.

Међутим, сада нутриционисти имају потпуно нови предлог. У топлом тигању отопите мало путера, додајте замрзнути грашак и поклопите, па на тихој ватри оставите да се полако динста у сопственој течности. Путер је најважнији састојак у овом рецепту за грашак, јер му даје посебан укус, али ваља додати и кашику шећера, тако ћете добити прави специјалитет. Десетак минута касније можете додати зачине по жељи.

Посебно се добро слажу бели лук и мирођија. Оваквом припремом грашка чувате хранљиве материје које бисте иначе изгубили брзим кувањем у кључалој води.

Прочитајте још: Како да поставите СТО ЗА СЛАВУ: Ево где треба да се налази есцајг и зашто чиније и овали треба да буду исте боје

 

Такође, избегавате и лоше последице упрженог лука и запршке на стомак и цео систем за варење. Овако спремљен грашак можете сервирати као прилог уз месо или послужити као главно јело, уз додатак пржених јаја, кромпира и салате.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas