· · Коментари: 0
поврће

ГОРАК КРАСТАВАЦ: Уз овај трик то се више неће десити

Горак крставац може покварити цео оброк и упропастити сав труд који сте уложили у припремање неког специјалитета.

1598963658_cucumbers-5279124_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Ако је у питању салата која садржи неки млечни производ, попут павлаке, милерама или јогурта, штету коју направи горак краставац нећете успети да поправите. Само један залогај довољан је да у устима осетите непријатан укус који ће нађачати све остале састојке. Нажалост, на основу његовог изгледа не може се утврдити да ли је краставац горак или не. Зато се, пре него што се баците на припрему салате, побрините да учините све како бисте неутралисали горчину.

Прочитајте још: Да ли КАФА може да се ПОКВАРИ?

Цео процес траје само неколико минута и своди се на следеће: краставац добро оперите, па му одсеците крајеве тако да добијете облик приближан полулопти. Добијене поклопце протрљајте преко места где сте секли краставац и то радите све док из краставца не почне да излази бела пена. Након два-три минута, поново оперите краставац, баците врхове и исеците га по жељи.

Зашто је неки краставац горак, а неки не?

Прочитајте још: ЏЕЈМИ ОЛИВЕР открио је ТРИК СА ЛУКОМ који ће храни дати БОЉИ УКУС: Једноставно је и можете пробати већ данас

На укус краставца утичу различити фактори, поред осталог количина падавина, квалитет земљишта и временске прилике. Ако су околности неповољне, у њему се повећава концентрација кукурбитацина. То хемијско једињење неки сматрају лековитим, али оно је одговорно што је краставац понекад веома горак.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.