Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КУВАЊЕ

И у овом случају постоји РОК ТРАЈАЊА: Колико дуго МЕСО сме да стоји у ЗАМРЗИВАЧУ?

Многе домаћице нису сигурне колико дуго месо сме да буде замрзнуто.

1640119653_beef-g8836ae95e_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Многе домаћице уколико купљено месо не потроше одмах, оне га замрзну. Међутим, поставља се питање колико дуго замрзнуто месо сме да стоји, а да буде безбедно за припрему?

Важно је знати да нема сваки комад меса исти рок трајања, а колико дуго месо сме да буде замрзнуто зависи и од врсте меса.

Прочитајте још: Професионални кувари открили тајну: Зашто у МЛЕВЕНО МЕСО треба ставити СОДУ БИКАРБОНУ?

Пилетина и ћуретина

Цели пилићи и ћурићи у замрзивачу могу бити до годину дана. А уколико замрзавате њихове комаде попут прса, батака, карабатака и крилаца, требало би их искористити у року од 9 месеци, док изнутрице не би смеле стајати замрзнуте дуже од 3-4 месеца.

Говедина, телетина и јагњетина

Када је реч о свежем говеђем, телећем или јагњећем месу, оно може трајати и неколико месеци. Сирови одресци могу се чувати у замрзивачу шест до 12 месеци док котлетима је рок трајана краћи због костију - од 4 до 6 месеци. Печено месо може бити смрзнуто између четири и дванаест месеци.

Свињетина

Сирова свињетина слично се замрзава као говедина и друго месо. Ако свињетину исецкате на коцкице и смрзнете, тако може стајати 4-6 месеци, а печена свињетина 4-12 месеци. Прерађена свињетина, попут сланине, кобасица, виршли и шунке може бити у замрзивачу само један или два месеца.

Млевено месо

Невезано о којој врсти мевеног сировог меса се ради, не би требало држати га у замрзивачу дуже од 3 или 4 месеца.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas