· · Коментари: 0

Јефтино и без хемикалија: Очистите рерну помоћу ова ТРИ састојка

Најлакши начин чишћења рерне

1655976624_rerna-1.jpg
Фото: Пеxелс

Чишћење рерне би требало да буде свакодневни посао, тј. после сваке употребе рерна би требало да се опере.  Ова паста ће вам вратити сјај рерне и још више олакшати њено прање. Ако је дуго нисте прали и имате тврдокорне мрље онда би требало 2x да поновите све. 

Прочитајте још: Трик који ће одушевити многе жене: Ево како да напрвите запршку без грудвица

Оно што је битно је то да приликом оваквог чишћења рерне нема рибања и не морате да клечите док чистите, све је брзо готово. Потребна су вам 3 састојка која имате код куће. Сада ћете уживати у чишћењу, а ако вам се ово свидело прочитајте и како можете фрижидер да оперете. 

Када будете следећи пут припремали храну у чистој рерни бићете одушевљени и са лакоћом ћете приступити кувању. Ми вам предлажемо да направите афричку мусаку. 

Потребно вам је:

80 г прашак за пециво 
сирће 
50-70 мл воде

Припрема:

Помешајте прашак за пециво, воду и мало сирћета у шерпи, па промешајте. Немојте да направите превише течну смесу. Ставите рукавице, па сунђером нанесите по рерни. Тамо где је најпрљавија ставите највише пасте, али немојте да рибате него само наносите. У шерпи би требало да вам остане мало течности. Ставите у рерну и укључите на 100°Ц и оставите да тако ради неких сат времена. Затим исперите рерну и то би било то. Ако су вам флеке тврдокорне и баш дуго нисте опрали шпорет, онда поновите још једном све.

БОНУС ВИДЕО:

 


Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.