· · Коментари: 0
решење

Како да перемо и чувамо БЕЛУ ОДЕЋУ да дуже изгледа ново и без жутих мрља

Бела одећа захтева посебан начин чувања.

1632652606_Depositphotos_4449684_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Како очистити и неговати белу одец́у

Постоји неколико је једноставних правила којих би требало да се придржавамо како би бела одец́а изгледала светло и чисто. Како третирати флеку, на којој температури опрати, мешање са другим бојама... постоји много тога на шта треба да обратимо пажњу.

Одвајање веша

Први корак у очувању беле одец́е је пажљиво сортирање прљавог веша. Прање беле одец́е одвојено спречиц́е прелазак боја на беле комаде због чега ће одећа да изгледа истрошено.

Прочитајте још: Најјефтије и најбоље средство за чишћење куће: Чисти буквално СВЕ!

Избегавајте преоптерец́ење

Пуњење машине за прање веша до ивице јна први поглед изгледа као да штедимо време, међутим. тиме нећемо да постигнемо најчистије резултате. Када је машина за прање веша преоптерец́ена, нема довољно простора између одеће да вода испере сву прљавштину са тканине.

Одмах третирајте мрље

Пратите смернице за уклањање мрља за различите врсте тканина и мрља. Рецимо избељивач са хлором може да избели, али може и да оштети тканине ако се прекомерно користи. Избељивач на бази кисеоника обично је сигурнији и може се наносити на све тканине, осим вуне и свиле.

Оперите са што топлијом водом

Користите топлу воду - или најтоплију воду која се препоручује за тканину - да бисте уклонили масноц́е и прљавштину.

Прочитајте још: Имају посебну симболику: Десет прелепих имена за ЈЕСЕЊЕ БЕБЕ

Исперите сирц́етом

Прескочите комерцијалне омекшиваче који могу да оставе трагове на белим тканинама. Уместо тога, додајте 1 шољу дестилованог белог сирц́ета у циклус испирања како бисте били сигурни да је сав детерџент уклоњен са тканина.

Чување беле одец́е

Важан је начин на који чувамо белу одећу. Складиштење белих одевних предмета у пластичним кесама или врец́ама не дозвољава проток ваздуха и може да доинере да доећа пожути. Користите памучне кесе како бисте заштитили белу одец́у од прашине и прљавштине.

 

 

 

 

 

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.