Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРАКТИЧАН САВЕТ

Како да знате за сигурно да ли вам се ОДМРЗАВАЛА храна у фрижидеру? Потребни су вам само чаша и новчић

Сви знамо колико проблема може да изазове топљење замрзивача.

1643794897_mug-gd780f4fde_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Улога замрзивача је да очува храну здравом и безбедном за употребу. Међутим, сигурно вам се некад десило да вам се замрзивач одледи, било због краткотрајног нестанка струје, квара или неког другог мистериозног разлога.

Када дође до одмрзавања, у замрзивачу настаје прави рај за развој бактерија, а и сви знамо за прво правило складиштења хране у замрзивачу: Једном замрзнута храна се након вађења одмах употребљава, нема поновног враћања.

Прочитајте још: Да ПЕРШУН остане СВЕЖ и до 10 дана - омиљени зачин српских домаћица

Али како да знате да ли је дошло до одмрзавања, ако сте били одсутни неколико дана из дома? Често је ова појава краткотрајна и замрзивач ће након тога наставити да хлади већ одмрзнуту храну и ви једноставно, по повратку кући, нећете знати да намирнице које узимате из замрзивача можда више и нису безбедне.

Једноставан начин да сазнате да ли је дошло до одмрзавања

Један колега на послу нам је открио генијал трик који ће предупредити ту ситуацију. Како нам је објаснио, кад год негде путује на да, два или дуже, примењује следећи трик (у ствари, свој "изум" ретко кад вади из замрзивача):

Све што вам је потребно су чаша, вода и новчић.

Прво сипајте воду у чашу и оставите да се замрзне (најподесније је да користи пластичну чашу).

Након тога, извадите чашу из замрзивача и ставите новчић на њен залеђен врх. Вратите у замрзивач. 

На тај начин ћете увек знати да ли су вам се намирнице одмрзавале. Ако видите да се новчић померио у дубину, време је да преконтролишете храну.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ     

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas