Oglas
· · Komentari: 0
PRAKTIČAN SAVET

Kako da znate za sigurno da li vam se ODMRZAVALA hrana u frižideru? Potrebni su vam samo čaša i novčić

Svi znamo koliko problema može da izazove topljenje zamrzivača.

1643794897_mug-gd780f4fde_640.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Uloga zamrzivača je da očuva hranu zdravom i bezbednom za upotrebu. Međutim, sigurno vam se nekad desilo da vam se zamrzivač odledi, bilo zbog kratkotrajnog nestanka struje, kvara ili nekog drugog misterioznog razloga.

Kada dođe do odmrzavanja, u zamrzivaču nastaje pravi raj za razvoj bakterija, a i svi znamo za prvo pravilo skladištenja hrane u zamrzivaču: Jednom zamrznuta hrana se nakon vađenja odmah upotrebljava, nema ponovnog vraćanja.

Pročitajte još: Da PERŠUN ostane SVEŽ i do 10 dana - omiljeni začin srpskih domaćica

Ali kako da znate da li je došlo do odmrzavanja, ako ste bili odsutni nekoliko dana iz doma? Često je ova pojava kratkotrajna i zamrzivač će nakon toga nastaviti da hladi već odmrznutu hranu i vi jednostavno, po povratku kući, nećete znati da namirnice koje uzimate iz zamrzivača možda više i nisu bezbedne.

Jednostavan način da saznate da li je došlo do odmrzavanja

Jedan kolega na poslu nam je otkrio genijal trik koji će preduprediti tu situaciju. Kako nam je objasnio, kad god negde putuje na da, dva ili duže, primenjuje sledeći trik (u stvari, svoj "izum" retko kad vadi iz zamrzivača):

Sve što vam je potrebno su čaša, voda i novčić.

Prvo sipajte vodu u čašu i ostavite da se zamrzne (najpodesnije je da koristi plastičnu čašu).

Nakon toga, izvadite čašu iz zamrzivača i stavite novčić na njen zaleđen vrh. Vratite u zamrzivač. 

Na taj način ćete uvek znati da li su vam se namirnice odmrzavale. Ako vidite da se novčić pomerio u dubinu, vreme je da prekontrolišete hranu.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU     

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas