Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како се правилно замрзава кисели купус? Продужите му рок трајања

Кисели купус након зимске сезоне можете да замрзнете и тиме уживате у јелима од купуса током пролећа

1707142337_shutterstock_2143070559-1-.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Продужите рок трајањакиселом купусу правилним замрзавањем. Можда сте се запитали да ли кисели купус уопште може да се замрзне и на који начин... Доносимо одговоре на та питања. Можда ћете желети пре тога да сазнате и трик како да вам кисели купус траје дуго!

Према искуствима искусних домаћица, кисели купус може да се замрзне, али морате да испратите одговарајуће кораке. Кисели купус је свакако једна од омиљених српских зимница, у којој се ужива током целе зиме. Управо зато је и састојак бројних традиционалних јела попут сарме, подварка, у кобинацији са пасуљем и тако даље.

Добра вест је да као и многим намирницама и киселом купусу може да се продужи рок трајања поступком замрзавања. За замрзавање купуса набавите претходно кесе за замрзивач.

Постоје два начина да замрзнете кисели купус:

  1. замрзните целе сармеумотане у кисели купус
  2.  исецакајте купус и замрзните.

Уколико желите да замрзнете сам кисели купус, поступак је следећи:

1. Припремите кесе за замрзавање, нож и кашику

За замрзавање киселог купуса набавите кесе за замрзивач, најпожељније су оне од 5 литара. Припремите одговарајући нож којим ћете да сечете купус и кашику за пуњење кеса купусом.

2. Припремите купус и пакујте га

Листове киселог купуса треба да исечете на што ситније, како бисте могли што лакше да их спакујете. Кашиком пажљиво убацујте купус у врећу за замрзивач, али водите рачуна да је не препуните до врха. Обавезно избаците оштећене листове или оне који су исувише мали. Приликом замрзавања вода ће да се "прошири" па може да дође до пуцања кесе. Управо из тог разлога при врху кесе оставите празан простор од 2 до 5 центиметара.

3. Замрзните кесе напуњене киселим купусом

Врло пажљиво и чврсто затворите кесе напуњене киселим купусом, како у њих не би ушао ваздух. Такође, претходно истисните ваздух из кеса. Ставите их у замрзивач.

(Ствар укуса)

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas