Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПАСУЉ

Како спречити надимање? Тајна је у ВРСТИ ПАСУЉА и начину ПРИПРЕМЕ

Постоје врсте пасуља које више надимају, али због начина припреме јела, може се утицати на овај непријатан осећај.

1639571266_pasulj.png
Фото: Принтскрин/Јутјуб/Адам Рагусеа
Oglas

Махунарке представљају један од најважнијих састојака медитеранске дијете, већ годинама познате као најздравијег начина исхране.

Међутим, многи се устежу да их често укључе у свој јеловник због надимања и гасова који нас доводе у непријатну ситуацију. Ипак, постоји начин да се помире предности и мане конзумације ових хранљивих намирница. Пре свега, потрудите се да изаберете оне који изазивају мање поменутих тегоба.

Прочитајте још: ТУЧЕНИ ПАСУЉ или "мало другачији пребранац": Направите ПАСУЉ на овакав начин, и изненадите укућане (РЕЦЕПТ)

Највише гасова изазива пребранац, како због густине тако и веће количине црног лука који, такође, доводи до надимања. Одмах иза њега је класичан бели пасуљ који домаћице у Србији најчешће кувају.

Ако тражите махунарке које најмање надимају, пробајте азуки пасуљ, ситног зрна и пореклом из Кине.

Он је богат извор протеина, али и антиоксиданаса, па се препоручује због благотворног дејства на организам. Мање надимања такође изазива соја и сочиво.

Добра вест је да се организам може полако навићи на махунарке, па тако треба почети са мањим порцијама које постепено повећавате.

Како спречити надимање?

Драгоцен је савет наших бака, а то је да се оне потопе преко ноћи у хладну воду. Брже ће се скувати сутрадан, а изазиваће и мање гасова.

Још један савет који мало ко зна - зрна пасуља треба добро жвакати током јела. Многи, по навици, само гутају док једу чорбаста јела, али то ће, такође, изазвати "побуну" у цревима.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas