Овај македонски специјалитет је просто идеалан ручак – посно, укусно а прави се за око 30 минута
Ово је традиционални македонски специјалитет, припремљен од пасуља и ароматичних зачина.
За припрему можете користити класичан бели пасуљ, али ако желите да скратите време кувања, слободно посегните за пасуљем из конзерве – укус ће остати једнако богат, а ручак ће бити спреман у рекордном року. Поред тога, тавче на гравче је веома заситно и издашно јело, па вам може послужити као оброк и наредног дана.
У наставку вам доносимо рецепт.
Састојци:
– 1 велика конзерва белог пасуља
– 1 велика шаргарепа
– 1 лук
– 2 кашике уља
– 100 мл пасираног парадајза
– суви зачин, бибер, бели лук
– 1 кашика слатке црвене паприке
– 1 кашичица црвене паприке
Припрема:
Лук и шаргарепу исецкајте наситно, па ставите на загрејано уље да се динстају. Када се лук застакли, отворите конзерву пасуља. Оцедите је до пола и пребаците на лук, а затим додајте и зачине.
Додајте пасирани парадајз и кратко прокувајте.
Загрејте рерну на 250 степени, па смањите на 200 и пеците тавче на гравче 30 минута. Пред крај, пеците неколико минута на горњем грејачу да јело порумени. Извадите из рерне и оставите да одстоји неколико тренутака. Послужите уз омиљену салату.
(Индеx.хр)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ