· · Коментари: 0
храна

Кувари кажу да ова правила у кувању треба да заборавимо

Кувари истичу да пиринач обавезно потопимо пре припреме.

1627566135_Depositphotos_202166314_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Постоји неколико ствари које кувари желе да заборавимо или применимо приликом кувања:

Потопите пиринач

Стручњаци кажу да је веома важно потопити пиринач 20 минута пре кувања. Супротно уверењима многих људи, добро је то учинити јер се скува за мање времена и текстура је мекша.

Не претерујте са печењем слаткиша

Много пута остављамо десерт мало дуже него што би требало у рерни. Али према посластичарима торту је боље извадити неколико минута раније, како се не би осушила. На крају крајева, ако виљушком пробушите тесто и она изађе чиста, значи да је колач или торта спремна.

Прочитајте још: Два решења за флеке од црвеног вина на тепиху

Превише зачина

Обично чујемо да не би требало претеривати са многим зачинима и биљем. Ако желите да се храните здравије, онда морате да будете „шкрти“ са количинама. Ако и даље желите да поједете нешто што ће вас подсећати на јела из вашег омиљеног ресторана, будите много издашнији са количинама зачина у вашим јелима. Да мислимо на сирц́е, вино, сенф, оригано, кари и било шта друго што убаците у своје јело.

Не претерујте са белим луком у кувању

И зашто не? Ако је то укус који волите, додајте више од онога што рецепт каже. Ако говоримо конкретно о белом луку, знате да је веома добар за здравље вашег срца.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.