· · Komentara: 0
hrana

Kuvari kažu da ova pravila u kuvanju treba da zaboravimo

Kuvari ističu da pirinač obavezno potopimo pre pripreme.

1627566135_Depositphotos_202166314_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Postoji nekoliko stvari koje kuvari žele da zaboravimo ili primenimo prilikom kuvanja:

Potopite pirinač

Stručnjaci kažu da je veoma važno potopiti pirinač 20 minuta pre kuvanja. Suprotno uverenjima mnogih ljudi, dobro je to učiniti jer se skuva za manje vremena i tekstura je mekša.

Ne preterujte sa pečenjem slatkiša

Mnogo puta ostavljamo desert malo duže nego što bi trebalo u rerni. Ali prema poslastičarima tortu je bolje izvaditi nekoliko minuta ranije, kako se ne bi osušila. Na kraju krajeva, ako viljuškom probušite testo i ona izađe čista, znači da je kolač ili torta spremna.

Pročitajte još: Dva rešenja za fleke od crvenog vina na tepihu

Previše začina

Obično čujemo da ne bi trebalo preterivati sa mnogim začinima i biljem. Ako želite da se hranite zdravije, onda morate da budete „škrti“ sa količinama. Ako i dalje želite da pojedete nešto što će vas podsećati na jela iz vašeg omiljenog restorana, budite mnogo izdašniji sa količinama začina u vašim jelima. Da mislimo na sirće, vino, senf, origano, kari i bilo šta drugo što ubacite u svoje jelo.

Ne preterujte sa belim lukom u kuvanju

I zašto ne? Ako je to ukus koji volite, dodajte više od onoga što recept kaže. Ako govorimo konkretno o belom luku, znate da je veoma dobar za zdravlje vašeg srca.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.