· · Коментари: 0

Мали трик за ваздушасте палачинке: Овако се правилно додаје брашно

Уз малре смернице ће палачинке бити још укусније

1708949425_shutterstock_59281453.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Палачинке су старинска посластица која се прави од јефтиних састојка. Припрема делује поприлично једноставно, али то не значи да ће вам успети сваки пут. Без обзира што треба само да умутите састојке, а онда и да их пржите, морате да знате прави однос.

Како би вам палачинке увек успевале, битно је да знате колико јаја или брашна морате да додате.

Пре него што додате брашно у смесу, потребно је да га просејете. Ово правило важи за све врсте теста, а посебно за палачинке. Просејано брашно ствар мање грудвица, а осим тога палачинке ће бити ваздушастије. Такође, пре него што кренете да пржите палачинке оставите тесто да мало одстоји. 

(Ствар укуса)

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.