Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Мудри савети за припрему оброка: Како то раде професионални кувари?

Осим оброка „из једног лонца”, у једноставну исхрану спада и планирање оброка или кување за више дана. Можда сте чули за тренд припреме оброка понедељком.

1639041397_shutterstock_1120096310-1-.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ако желите да уштедите сате кувања и трчања у продавницу у последњем тренутку због намирница које сте заборавили, онда постављање система за планирање оброка може бити решење које вам је потребно да се правилно храните.

Скупите рецепте на једном месту

Пожељно је осмислити оброке са пет примарних састојака који покривају доручак, ручак, вечеру, десерт, па чак и оброк док сте у покрету. Зачини попут соли, бибера или маслиновог уља се не сматрају „састојком“ у овим рецептима. Поседовање скупа рецепата које волите може учинити планирање оброка много лакшим, посебно у недељама када се осећате неинспирисано.

Прочитајте још: Време је за МАНДАРИНЕ: Колико је заправо здрав највољенији цитрус хладних дана

Направите приоритетну листу за куповину намирница

Важно је да одредите приоритете при одласку у продавницу пре него што почнете да припремате оброк. Ово почиње прављењем листе за куповину намирница код куће. Прегледајте храну и састојке које већ имате, размислите која јела бисте желели да једете и да ли можете да мешате, упарите и максимизирате састојке. На пример, можете направити велику количину киное и додатних намирница за доручак, ручак и вечеру!

Добро организујте кување и припрему хране

Не мора сваки оброк да се прави један по један – користите своје време мудро! Кувајте одвојене састојке на шпорету. Док ти састојци кључају или паре, исецкајте, баците и испеците поврће, слатки кромпир, гранолу и друге намирнице у рерни. Припремите све састојке на кухињском пулту. Свакако, док не научите упутства за рецепт напамет, почните полако са једним јелом током недеље. Такође не морате да припремате све компоненте јела ођедном. Неки основни састојци, као што су пиринач, киноа и тестенина, могу се правити ођедном, док се свежији састојци могу кувати касније током недеље.

Полако допуните фрижидер

Ако вам је тешко да устајете рано сваког јутра да бисте припремили доручак, искористите своје време да саставите зобену кашу за недељу дана или испечете серију колачића. Тешко вам је да нађете време за ручак? Убаците зеље и поврће у појединачне посуде и припремите домаћи прелив за салату који можете покапати по врху када дође време за јело. Кључно је да почнете од малог, а затим напредујете до тога да имате фрижидер пун компоненти за оброке како бисте могли да будете креативни на лицу места.

Прочитајте још: Време је за СУВО ВОЋЕ: Колико је заправо здраво?

Саставите своје оброке касније, а не све ођедном

Припрема састојака за састављање оброка током недеље одузима највише времена, па је препорука да одвојите неколико сати једног дана у недељи за припрему и кување компонената оброка. Није потребно замрзавање, јер ћете своје оброке јести током целе недеље.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas