Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НАМИРНИЦЕ КОЈЕ НЕМАЈУ РОК ТРАЈАЊА: Њих можете да користите без обзира на то колико је времена прошло

Зачини које готово свакодневно користите - со, шећер и сирће не могу се покварити и увек су спремни за употребу

1710341276_Ftoo-Shutterstock-hrana.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

У свету препуном датума истека и рокова трајања, постоје неке намирнице које пркосе времену. Без обзира на то колико су старе, ове намирнице задржавају своју свежину, укус и хранљивост. Једном кад их набавите, могу трајати скоро бесконачно. Откријте тајне ових вечних намирница које не само да чувају ваш новац, већ и смањују стрес око хране која "можда више није добра".

Мед

Без обзира на то кад сте купили мед, он не губи квалитет. Могуће је да промени боју, да се кристалише, али ће увек остати безбедан за јело и укусан. То је због тога што микроорганизми не могу да преживе у ниском садржају воде у меду. Потребно је само да мед чувате на хладном и тамном месту, у добро затвореној посуди.

Шећер

Није важно да ли је бели, смеђи, у праху - увек се може јести. Шећер једноставно не може да се поквари јер бактерије не могу да живе у таквој средини. Чувајте га на хладном и сувом месту и не брините кад вам дођу гости.

Пиринач

Осим смеђег пиринча, све остале врсте могу трајати заувек. Разлог што смеђи пиринач има рок трајања од неколико месеци јесте што садржи више уља од било које друге врсте. Да би пиринач имао неограничен рок трајања, требало би да га држите на хладном и сувом месту, а може и у фрижидеру.

Со

Морска или било која друга со не може да се поквари ако је чувате на хладном и сувом месту. Чувајте је од влаге, али и кад упије влагу, може да се једе, с тим што ће укус бити мало другачији.

Алкохол

Вотка, рум, виски и слична пића не могу се покварити чак ни кад су у начетој флаши. Могуће је да се укус и мирис мало промене и ослабе, али то је све. Флаше држите на хладном и тамном месту, чврсто затворене.

Екстракт ваниле

Никад не треба бацати чист екстракт ваниле из страха да му је прошао рок трајања. Заправо, он са временом постаје све бољи, али само ако га чувате на хладном и сувом месту у добро затвореном паковању.

Сирће

У добро затвореној флаши сирће не може да се поквари ни да изветри. Ако се баш бојите и не желите да једете салату са сирћетом старим неколико година, користите га за скидање каменца с посуђа, плочица у кухињи и купатилу.

(Информер)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas