Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
спремање хране

Не знате да КУВАТЕ? Пратите ове САВЕТЕ и бићете БОЉИ

Ови корисни савети ће вам помоћи да се лакше снађете у кухињи, посебно уколико сте неискусни у овом пољу..

1596613010_food-1932466_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Сложите намирнице које вам требају

Професионални кувари користе овај систем – прво сложе све састојке из рецепта, делимично их припремајући (попут одмеравања и сечења) и стављају их близу. Овај систем је одличан савет за све домаћице, јер помаже при организацији. То ће вам осигурати да ниједан састојак нисте заборавили и уштедеће вам време.

Прочитајте још: ЗЛАТНА ПРАВИЛА ПРОФЕСИОНАЛНИХ КУВАРА: Шта све треба да урадите пре него што почнете да кувате

Фото: Пиxабаy

Лепо зачините

Со је кључан зачин ако желите да ваша храна буде укусна. Већина рецепата напомиње када треба да се дода со, али златно правило је да додате барем прстохват или два соли када почнете да кувате и опет на самом крају.

Испробавајте храну током кувања како бисте проверавали укус!

Користите одговарајуће посуђе 

Кад у рецепту пише да користите одређену врсту тигања, користите је. Ако имате само један тигањ или шерпу, битно је да купите неколико врста посуђа које знате да ће вам увек требати и тако ћете бити спремни.

Прочитајте још: Данас купите ЛУБЕНИЦУ и направите читав РУЧАК од ЈЕДНЕ КРИШКЕ (ФОТО)

Поврће и месо пре кувања осушите 

Ако печете месо које је влажно оно неће бити добро укуса и неће се правилно испржити. Месо увек осушите убрусом, па убаците у тигањ, тепсију… Исто важи и за поврће.

Немојте претрпавати тигањ

Без обзира да ли печете или пржите у тигању (тепсији, шерпи…), важно је да их не претрпате намирницама. Добро је да намирнице имају простора да се лепо испрже.

Фото: Пиxабаy

Бацајте зачине који су изгубили мирис

Млевени зачини брзо изгубе мирис, а самим тим и укус. Зато ако ваш зачин нема никакав мирис можете га бацити, јер неће дати никакав укус јелу.

Проверите да ли зачини имају свој мирис пре него што почнете да их користите!

Како да корица пилетине увек буде хрскава 

Пиле обилно посолите и оставите да стоји непокривено у фрижидеру неколико сати пре печења. Тако ћете добити најхрскавију кожицу.

Прочитајте још: Нисте одмах ОПРАЛИ СУДОВЕ? Ево начина како да се спасите РИБАЊА

Користите замрзивач

Већ знате да остатке хране можете оставити у замрзивачу. Али направите место у свом замрзивачу и за залихе које ће вам олакашти прирпемање јела. Смрзнути ђумбир дуже ће остати свеж и лакше ћете га изрендати. Пасту од парадајза, бујоне и сосове можете замрзнути и после их само одмрзнути ако вам затребају за неки рецепт. Такође можете замрзнути тесто за колаче и пите, беланца и жуманца и користити их касније.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas