Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
будите практични

Немате ПРЕЗЛЕ при руци? Откривамо вам пет изненађујућих ЗАМЕНА за овај састојак!

Заиста нема ништа боље од припремања вечере за целу породицу. Али шта се дешава када посегнете у ормар за својом кутијом са презлама, а она је празна? Наоружани овим генијалним заменама за презле, никада нећете морати да бринете да ли ће вам понестати

1654328432_schnitzel-g1294e226c_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Ове осушене мрвице хлеба су кључни састојак многих рецепата. Оне додају хрскавост јелима, а у неким рецептима делују и као везивно средство. 

Прочитајте још: Списак ЗАЧИНА које обавезно морате да имате у кухињском креденцу и замрзивачу

Али ако вам понестане, постоји много основних намирница које се могу фино згњечити да би опонашале хрскаву текстуру презле купљене у продавници, а оне су савршено платно за мноштво додатака укуса: лимунова кора, свеже или сушено биље,.

Ево које су најбоље замене за презле: 

Овсене пахуљице:

Овас је савршена замена за презле које су у улози да повежу нека јела, као што су например млевена меса. Иако нису идеалне за хрскави завршницу, они додају праву количину текстуре како би повезали састојке, па чак и јаја и тестенину.

Тортиља чипс: 

Ово је одлична замена за традиционалне хлебне мрвице без глутена. Можете користити ове хрскаве мрвице за премазивање пилећих котлета и рибљих филета, или можете пресавити здробљени чипс од тортиље у мешавину месних ћуфтица. Само запамтите да у овом случају не стављате со у јело јер су тортиље саме по себи слане.

Обичан чипс од кромпира: 

Тражите још један хрскави избор без глутена. Здробљени чипс даје додатни укус јелима, па можете користити чак и чипс са вашим омиљеним укусима. И да ли сте се икада питали шта да радите са измрвљеним чипсом на дну кесице који је тешко појеси? Одвојите га за презле. 

Орашасти плодови:

Здробљени орашасти плодови вечери дају додатни укус и хранљиве материје. Бадеми, ораси или индијски орашчићи ће створити корицу препуну укуса за рибу или пилетину. Ово је чак и здрава замена за презле јер су орашасти плодови извор различитих витамина и минерала. 

Семенке

Још једна здрава замена за презле. Најбоље замене су семенке сусама и сунцокрета јер имају благ и леп укус, а пружају дивну текстуру јелима. 

Пармезан

Пармезан је савршена подлога и састав је многих рецепата. За разлику од других сирева, пармезан се неће у потпуности отопити, тако да ће протеини у њему резултирати хрскавом, сирнатом, сланом кором.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas